Projektavimo kaina

INTERJERO PROJEKTAVIMO PASLAUGOS IR KAINOS
(BRĖŽINIŲ IR VIZUALIZACIJŲ (schematiškų, fotorealistinių, fotomontažų) PAVYZDŽIUS – ŽR. PO LENTELE)
PILNAS PROJEKTAS    

35-70 Eur/m2

OPTIMALUS PROJEKTAS    

25-50  Eur/m2
(200-40 m2)

MINIMALUS PROJEKTAS    

10-35 Eur/m2
(200-40 m2)

Erdvės zonavimo variantai- baldų ir pertvarų planai (įskaitant pirminį esamos situacijos apmatavimą) + + +
Erdvės zonavimo variantai- schematiškos vizualizacijos + +  
Pasirinkto pertvarų/baldų varianto  koregavimas ir detalizavimas- planai + + +
Pasirinkto pertvarų/baldų varianto  koregavimas- schematiškos vizualizacijos + +  
Stilistinė interjero idėja/variantai, koregavimas- schematiškos vizualizacijos + +  
Santechnikos prietaisų išdėstymo planas + + +
Santechnikos prietaisų   pririšimai sienų išklotinėse + +  
Grindų dangų planas + + +
Lubų, apšvietimo, elektros eskiziniai pasiūlymai- planai + + +
Lubų, apšvietimo, elektros  eskiziniai pasiūlymai- schematiškos vizualizacijos + +  
Pasirinkto lubų, apšvietimo, elektros varianto koregavimas ir detalizavimas-  planai + +  +
Pasirinkto lubų, apšvietimo, elektros varianto koregavimas- schematiškos vizualizacijos + +  
Akcentinių interjero elementų eskizai (židinys, laiptai,  akvariumas ir pan.) Detalizuoja gamintojas + +  
Virtuvės baldų išklotinės + + +
Sienų ir baldų spalvų aptarimas, interjero apdailos medžiagų aptarimas + +  
 
Sąmatos apdailos darbams ir medžiagoms sudarymas +    
Santechnikos prietaisų parinkimas;
San-mazgų sienų išklotinės (sienos su  santechnikos prietaisų pririšimais, parinktų plytelių išdėstymu)
+    
Grindų dangų parinkimas +    
Sieninių plytelių  bei kitų dangų  parinkimas +    
Akcentinių elementų spalvų ir medžiagiškumo parinkimas(židinys, laiptai, akvariumas, kt.) +    
Durų parinkimas ir/ar projektuojami eskizai. Detalizuoja gamintojas +    
Kitų apdailos medžiagų, reikalingų projektui įgyvendinti, parinkimas +    
Sienų spalvų ir dangų konkretizuotas parinkimas +    
 
Projekto įgyvendinimo priežiūra objekte- išplanavimas, dizainas, realios situacijos permatavimai. Už techninį darbų išpildymą atsako ir garantiją suteikia statybos darbus atliekanti įmonė. +    
Konsultavimas ir derinimas  su užsakovu bei įrengiančiomis įmonėmis- šildymas, vėdinimas, kondicionavimas, elektra, statybinė apdaila, laiptai, židinys, baldai ir kt. +    
Projekto patikslinimai, papildymai ir korekcijos,  reikalingos statybų eigoje. +    
 
Šviestuvų parinkimas +    
Jungiklių ir rozečių  modelio ir spalvų parinkimas +    
Baldų parinkimas  (neprojektuojamieji baldai- kėdės, sofos, lovos  ir kt.) +    
Sieninių spintų, virtuvės baldų  ir kitų nestandartinių užsakomų baldų  projektavimas/detalizacija +    
Užuolaidų, kilimų ir kitos tekstilės parinkimas +    
Dekoracijų, paveikslų ir kitų aksesuarų parinkimas +    

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Schematiškos interjero vizualizacijos labai patogios ieškant optimalių išplanavimo variantų, bei stilistinių idėjų. Palyginti greitai sugeneruojamos  naudojant apibendrintus, nedetalizuotus tūrių (sienos, lubos, langai, baldai, šviestuvai) modelius bei  tekstūras. Bendras vaizdas matyti darbo proceso metu, nes kompiuteriui nereikia skaičiuoti kiekvienos rankenėlės ar kilimo plaukelio šešėlio, atspindžių ant blizgių paviršių ir pan.
Nesudėtingas atlikimas  suteikia galimybę  vizualizuoti  visus siūlomus interjero planų variantus ir pagrindinių funkcinių poreikių išpildymą,  suteikiant jiems „apčiuopamas“, matomas erdves, daiktų proporcijas, mastelį. Pateikti 3D pasiūlymai  palengvina  užsakovo  (o kartais ir paties  interjero dizainerio) pasirinkimus.  Paprasčiau susisteminti išplanavimo galimybių privalumus ir trūkumus bei surasti tinkamą kompromisą, kas ypač aktualu nedidelėms erdvėms, kuriose norima patogiai sutalpinti visą gyvenimą, išpildant visų šeimos narių lūkesčius. Gali būti pateikiamos juodai baltos (kaip pradinis greitas eskizas) ar su preliminariomis spalvomis.

Schematiškos interjero  vizualizacijos (pavyzdžiai žemiau):

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fotorealistinės interjero vizualizacijos- pateikiamos papildomai, pagal atskirą susitarimą;  Rekomenduotinos kelioms svarbiausioms  interjero zonoms;  Pateikiamos su pasirinktais konkretizuotais elementais – šviestuvais, baldais, tekstile, paveikslais  (10-15 Eur/m2 ;  skaičiuojamas vizualizuojamas plotas) 

Pagrindinis šių vizualizacijų privalumas yra tai, kad gautas kompiuterinis kuriamo interjero vaizdas beveik idealiai atitiks vėliau  įgyvendinto interjero nuotraukas (žinoma, jei įgyvendinimo procese tiek užsakovas, tiek dizaineris,  tiek darbus vykdančios kompanijos nuosekliai laikysis pirminio užsiduoto tikslo).  Fotorealistiniai vaizdai itin pasiteisina kuriant prabangius interjerus, kurių apdailai naudojamos brangios medžiagos, baldai, šviestuvai, kur svarbi  kiekviena detalė  (pavyzdžiui stalčiaus rankenėlė ar muilinė), nes  kainuodama  keliasdešimt eurų ji negali tiesiog tikti interjere, o turi jį neabejotinai puošti.  Ir užsakovas turėtų būti tikras, kad tas puošnumas atitinka jo susikurtą namų ar ofiso  viziją ir yra vertas investicijų. 

Norint pritraukti potencialius klientus ar investuotojus į  statomą  ar planuojamą statyti objektą,  taip pat labai efektyvu juos sudominti  fotorealistinėmis vizualizacijomis.

Didžiausias šių vaizdų  trūkumas vis dar lieka pakankamai ilgas sugeneravimo  laikas  o drauge ir kaina. Laikas „pradingsta“ suvedant į kompiuterinę programą detalizuotus modelius, textūrą pritaikytą objekto masteliui, jos reljefą, spalvas, šviesas ir  šešėlių opcijas, atspindžius ant visų paviršių. Juk norint turėti fotorealistinę  iliuziją,  visi ją sudarantys elementai irgi turi būti preciziškai tikslūs. Paskui seka paties kompiuterio scenos skaičiavimo laikas (vadinamas „renderis“), kai apskaičiuojamas kiekvienas šviesos spindulys, jo sankirtos su daugybe objektų, gauti šešėliai, atspindžiai ir pan. ir tik tada pasirodo fotorealistinis vaizdas.  Gavus jį, dažnai pasimato, kad šviesa krenta ne visai taip, kaip reikėtų, ar detalės užstoja viena kitą, tuomet vaizdo generavimas kartojamas.  Tad gali gautis taip, kad sudėtingesnės formos fotelio suvedimas programon su visais jo išlinkimais, sagutėmis, gaubtomis tekstūros  kryptimis užtruks dieną ar dvi ir tai kainuos brangiau nei pats serijinės gamybos fotelis.  Todėl fotorealistinės interjero vizualizacijos nėra tinkamos eskizavimui, nes variacijų ir galimybių išnagrinėjimas „kainuotų“ labai daug laiko. Smulkmenų piešimas atitraukia  mintis nuo pradiniuose etapuose svarbaus bendro interjero vaizdo, erdvės modeliavimo, išplanavimo, kurie   bet kuriame interjere yra svarbiausi, nes tiesiogiai lemia buvimo jame funkcionalumą,  patogumą ir gyvenimo kokybę.  O detalės, atspalvių niuansai, ar gėlyčių kiekis ant užuolaidos suvokiami subjektyviai. Nuomonę  apie juos kardinaliai gali  pakeisti netgi tas pats žmogus, priklausomai nuo savo nuotaikos.

Tad dažniau fotorealistinės interjero vizualizacijos naudojamos baigiamuosiuose projektavimo etapuose, kai turimas planas,  suderinta  koncepcija, parinkti keli apdailos medžiagų variantai su kainomis ir juos  norima palyginti.   O taip pat, kai interjero vizualizacija pateikiama kaip vienas ar du nesvarstytini ir nekeičiami pasiūlymo variantai (pvz. pristatant  planuojamą statyti objektą, ar, retais atvejais, užsakovui  sutinkant  įgyvendinti  architekto pasiūlytas idėjas,  nediskutuojant apie variantų galimybes)

Fotorealistinės interjero  vizualizacijos (pavyzdžiai žemiau):

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Fotomontažai-  pateikiami papildomai, pagal atskirą susitarimą;  Nepakeičiami,  kai norisi atnaujinti esamus namus ar darbo erdvę  minimaliomis išlaidomis; nekeičiant esminio išplanavimo ir neplanuojant daryti remonto. Tiesiog vizualiai atverti duris sezoninėms nuotaikoms, ar gyvenimo permainoms-pvz. pakeisti tekstilę, šviestuvą ar perdažyti vieną sieną.  Toks vizualizavimo būdas pasiteisina ir naujuose interjeruose, kai beveik viskas baigta, bet trūksta poros šviestuvų ar paveikslo. Jei keičiama didesnė erdvė,  reikėtų keleto  nuotraukų iš skirtingų rakursų – tam, kad priderinus naujas užuolaidas  prie naujų pagalvėlių,  jos tiktų  prie kitame kambario gale esančių daiktų. Norimos vizijos  patikrinimas nuotraukoje prieš perkant prekes,  duos kokybišką rezultatą ir kainuos pigiau, nei  nederančių  daiktų    keitimas realybėje.
Tokie montažai netinkami didelėms interjero  pertvarkoms  modeliuoti, nes  keičiant daug ir esminių elementų „pasimeta“ mastelis,  erdvių proporcijos, perspektyvos, kas visiškai iškreipia vaizdą. Pavyzdžiui,  norint griauti  sieną,  fotografijoje būtų sudėtinga   sujungti dviejų  kambarių nuotraukas  su skirtingomis perspektyvomis ir  apšvietimais į vieną.

Fotomontažai (pavyzdžiai):

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Brėžiniai/planai/išklotinės  pavyzdžiai: